Kan ik een airco gebruiken als verwarming?

November 12th, 2020

Ja dat kan zeker! Men denkt veelal dat airconditioning systemen louter dienen voor de verkoeling van een slaapkamer, woonkamer of grotere ruimtes. Echter, kunnen de airconditioning systemen van Aircokanon ook een bron van warmte zijn in de koude herfst en wintermaanden. “Is dat energie-verbruik dan niet ontzettend duur?” - horen we u nu al denken, maar niets is minder waar. Aircokanon gelooft dat men groot denkt als men op de kleintjes let.

Een warmtebron zonder hoge stookkosten

De airconditioning systemen van Aircokanon zijn bewapend met een warmtepomp waarmee elke willekeurige ruimte snel verwarmt (of gekoeld) kan worden. De warmtepomp in het systeem gebruikt elektriciteit om alle warme lucht van buiten te onttrekken en meer warmte op te wekken. Binnen de branche wordt dit de lucht-lucht warmtepomp technologie genoemd. De manier van warmte opwekking is uiterst energiezuinig en daardoor ook een milieuvriendelijkere manier van “stoken” binnen huis.

Tel uit uw winst!

Er heerst een onterechte stigma op airconditioning systemen. Namelijk dat airco’s over het algemeen ontiegelijk veel energie verbruiken. In Nederland verbruikt een gemiddelde CV-ketel ongeveer 2m3 aardgas per 60 minuten. Voor een gemiddelde woning van 100m2 komt dat neer op €1,50 aan verwarmingskosten.

De airconditioning systemen van Aircokanon verbruiken gemiddeld 0,75 KW per 60 minuten om een ruimte van ongeveer 16M² te verwarmen. De gemiddelde kosten van 1 KW zijn €0,18 cent. Na 60 minuten bent u dus €0,14 cent kwijt bij verbruik op vol vermogen.

€ per uur € per 1m² per uur
Centrale Verwarming €1,50 100 €0,015
Airco €0,14 16 €0,009
Totale Besparing 42%

Via bovenstaande tabel kunt u herleiden dat er ongeveer 42% bespaart kan worden op de gemiddelde stookkosten van de CV, wat resulteert in een brede glimlach op uw gezicht. Vandaar dat Aircokanon inzet op het multifunctionele gebruik van de airco zodat u kosten efficient kan profiteren en genieten van een airconditioning systeem in elk seizoen van het jaar!